Skaparkollektivet Forma

Forma är ett multikulturellt skaparkollektiv baserat på övertygelsen om hur hantverk och skapande kan tjänsa en viktig roll i ett mer inkluderande och livsbejakande samhälle.  

Skaparkollektivet FORMA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ca 40 aktiva medlemmar och söker ständigt nya engagerade skapare. Forma är en del av Tamam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och har sin bas på Stenkrossen i Lund, men flera projekt görs på andra platser i Sverige. Forma är religiöst och politiskt obundet och verkar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter.

Vid den jurybedömda utställningen Utvalt i Skåne 2015 tilldelades Forma stipedium för det kollektiva verket SVERIGE.

Under 2016 beviljades Forma projektmedel från Nämnden för hemslöjdsfrågor för projektet Forma - formgivning som integration.

Forma har under två somrar blivit inbjudna till Wettershus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att skapa möbler och installationer till gårdens trädgård. Wettershus är en plats med en speciell atmosfär och mötet mellan gården och Forma har inte lämnat någon involverad oberörd.

Forma har ritat och byggt odlingslådor, två bänkar, en vilstol och en paviljong.