Ledig tjänst i Kalmar

Kalmar läns hemslöjdsförening söker en länshemslöjdskonsulent i hård slöjd.


Kalmar läns hemslöjdsförening är huvudman för länshemslöjdskonsulenterna i Kalmar län. Det finns två tjänster, en med inriktning på hård slöjd och en med inriktning på textil slöjd.

Den övergripande uppgiften är att väcka intresse för, främja och förmedla kunskap om hemslöjd i Kalmar län. Verksamheten finansieras med anslag från Kulturrådet och Landstinget i Kalmar län.

Hemslöjdsföreningen och hemslöjdskonsulenterna har egna verksamhetslokaler i Nybro på Pukebergs glasbruksområde men verksamhetsområdet är hela länet.

Arbetsuppgifter
Som konsulent kommer Du att svara för information och rådgivning inom slöjdområdet trä och metall. Arbetet innebär även planering och genomförande av kurser, utbildningar, utställningar, temadagar, projekt mm. Ett omväxlande arbete som kräver god pedagogisk förmåga och vana att arbeta självständigt. Du kommer att arbeta mot barn, ungdomar och vuxna. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer
Du bör ha genomgått Högre hemslöjdsutbildningen på Handarbetets Vänners Skola eller gått utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk på Göteborgs universitet, eller ha motsvarande kunskaper. Vi vill att Du har initiativkraft, god organisationsförmåga och har lätt för att knyta kontakter. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga. Du ska ha lätt för att uttrycka Dig i tal och skrift, kännedom och intresse av att hantera en hemsida, bild-hantering och sociala medier. Vi vill att Du har goda praktiska och teoretiska kunskaper i hård slöjd samt är en god pedagog. Du ska ha körkort och tillgång till bil för resor i arbetet.

Tillträde 8 jan 2018 eller enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad 100 % tillsvidareanställning. Provanställning på 6 mån tillämpas.
Lön Individuell lönesättning, ange löneanspråk.
Ansökan Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och referenser
före 20 november 2017 till

Kalmar läns hemslöjdsförening, Pukebergarnas väg 26, 382 34 Nybro

Upplysningar

  • Ingegärd Widerström ordf i Kalmar läns hemslöjdsförening tel. 0705-27 91 44
  • Simon Svennberg länshemslöjdskonsulent, hård slöjd tel. 0481-167 51
  • Agneta Gefors länshemslöjdskonsulent, textil tel. 0481-167 52