Next Level Craft i Paris

I lördagens program ”Telematin” / France 2, Frankrikes mest betittade TV-soffa, presenterades utställningen Next Level Craft som nu visas på Svenska Institutet i Paris.

La vidéo est accessible sur leur chaîne You Tube : https://www.youtube.com/watch?v= Länk till annan webbplats.rD4H8O-xtts Länk till annan webbplats.

I oktober återinvigdes Svenska institutet i Paris efter mer än ett halvår av ombyggnader, tillgänglighetsanpassning och inredningsprojekt. I huvudutställningen Next Level Craft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kurerad av Aia Jüdes, får publiken möta verk av trettiotalet svenska formgivare inom svenskt konsthantverk, mode och design.

Utställningen kom ursprungligen till genom ett initiativ av hemslöjdskonsulenterna i norrlänen och var en del av Umeå Kulturhuvudstadsår 2014 i samarbete med Nämnden för hemslöjdsfrågor och Kulturrådet. Sedan dess har Next Level Craft visats i Umeå, Östersund, Härnösand, Jokkmokk, på svenska ambassaden Washington och nu på Svenska Institutet i Paris.

Next Level Craft visas fram till 7 januari 2018 på Svenska Institutet i Paris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.