Foto: Jukka Kiistala Projekt: Weaving Kiosk, Rosa Tolnov Clausen

HANDMADE 2018

Dela. Skruva. Forska. Skriv. Printa. Blås. Utveckla. Bygg. Glasera. Visa. Kuratera. Sy. Koda. Svetsa. Måla. Böj. Virka. Internationalisera. Ställ ut. Färga. Knyt. Filma. Programmera. Återanvänd. Ansök!

HANDMADE är en satsning som genomförs av Nordisk Kulturfondlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 2016-2018. Alla konst- och kulturområden kan söka! Projekt som utforskar det handgjorda ur olika perspektiv och där aktörerna och miljöerna kring dem stärks genom nordiskt samarbete.

Beviljande av stöd under 2018
HANDMADE ingår i fondens stödprogram projektstöd och OPSTART. Det vill säga att samma bedömningskriterier som gäller för stödprogram även gäller för HANDMADE-ansökningar. OPSTART stöder utveckling av nya projekt; idéer och uppstart.
Projektstödet bidrar till genomförandet av färdigutvecklade projekt.
Projekt som får projektstöd under 2018 ska vara genomförda innan utgången av 2020.
Ansök senast 2 maj eller 1 oktober 2018.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittills har 23 projektlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från HANDMADE-projektstöd.

Fondens projektambassadörlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Mari Savio hjälper till att utveckla projektidéer och vägleda i ansökningsprocessen.

 

Om NORDISK KULTURFOND

 Tillsammans för ett nytt Norden. Genom kultur som spränger gränser. Nordiska kulturfonden arbetar för ett förnyat och dynamiskt konst- och kulturliv i Norden, som präglas av mångfald, är tillgängligt samt av hög kvalitet.