Love Jönsson pressbild foto Oliver Ander

Ny museichef på RIAN i Falkenberg

Love Jönsson är sedan april 2018 ny museichef på RIAN designmuseum i Falkenberg.

Love Jönsson är född 1975 och har arbetat i en rad olika roller inom design- och konsthantverksvärlden sedan slutet av 1990-talet.

Den 1 april 2018 tillträdde han som museichef och konstnärlig ledare för Falkenbergs museum med uppdragen RIAN designmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och den kulturhistoriska utställningen Stadens nycklar samt ansvar för den offentliga konsten i kommunen.

– RIAN designmuseum i Falkenberg har under de senaste åren klivit fram som en av de främsta utställningsplatserna för design och konsthantverk i Sverige. Jag ser fram emot att tillsammans med museets medarbetare fortsätta arbetet med att etablera museet som ett självklart besöksmål för både den lokala och nationella publiken. Ett viktigt led i arbetet blir att långsiktigt stärka nätverken med andra museer och utbildningsinstitutioner på både regional, nationell och internationell nivå, säger Love Jönsson.

Love Jönsson är ledamot i Nämnden för hemslöjdsfrågor och Bildkonstnärsfonden samt ordförande för Göteborgs slöjdförening.