Utvalt i Skåne 2018

För andra gången genomförs den jurybedömda vadnringsutställningen Utvalt i Skåne med fokus på det handgjorda. Utställningen öppnar på Form/Design Center i Malmö den 15 juni.

Av 240 anmälda bidragen har 29 valts ut och bakom dessa står 37 deltagare, alla med anknytning till Skåne.

Utvalt vill visa det hantverksdrivna skapandets spännvidd och utveckling inom dagens formområde. Här inkluderas alla former och uttryck, från traditionella slöjd- och bruksföremål till det fria och konceptuella.

Ansökan att delta i utställningen har varit öppen för alla som arbetar med handgjort skapande i eget namn, själv eller tillsammans med andra. Kravet har också varit att de sökande ska ha en koppling till Skåne.

I samband med vernissagen den 14 juni delades tre stipendier om 30 000 kr ut från Skånes Hemslöjdsförbunds, String Furniture AB och Malmö Industriförening. Årets stipendier tilldelades formgivarna av verken GuLiLo, MarmorUll och Arvskniven.

Utställningen visas fram till 19 augusti 2018 på Form/Design Center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Malmö.

 Läs mer om Utvalt hä Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.r Länk till annan webbplats..

       

Utvalt i Skåne arrangeras av Konsthantverkscentrum, Skånes hemslöjdsförbund och Form/Design Center. Det är ett kvalitetsevenemang som återkommer vart tredje år (2015, 2018, 2021) och genomförs med stöd från Region Skåne. Projektet syftar till stimulera utvecklingen inom området i Skåne, öka kunskap, uppmärksamhet och stärka intresset för konsthantverk, slöjd och form idag.