Ledig hemslöjdskonsulenttjänst

Upplandsmuseet söker hemslöjdskonsulent med textil inriktning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Sökande ska ha gått utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, Högre hemslöjdsutbildningen eller motsvarande. Meriterande är ett stort kontaktnät inom den textila sfären, allt från enstaka slöjdare till den akademiska världens textilvetenskap.

Hela annonsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns publicerad på Upplandsmuseets webbsida.

Arbetsuppgifter
Som en av tre hemslöjdskonsulenter arbetar du strategiskt och operativt för att främja och utveckla slöjden i länet. Du samverkar med och fungerar som en länk mellan olika aktörer där arbetet innebär att tillvarata kulturarvet, initiera och driva utvecklingen och förnyelsen av slöjden som kulturyttring och näring.

Du initierar, driver och främjar utvecklingen genom projekt och olika typer av verksamheter. Det kan handla om planering och genomförande av kurser, utbildningar, utställningar, temadagar, projekt mm, men även att kommunicera slöjd i sociala medier. Information och rådgivning till såväl yrkesverksamma slöjdare som intresserad allmänhet ingår i tjänsten. Arbetet är omväxlande och ger stor egen frihet. Det kräver också god pedagogisk förmåga och vana att arbeta självständigt under eget ansvar. Du kommer att arbeta mot barn, ungdomar och vuxna, såväl självständigt som med kollegor. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Ansök senast 1 oktober!