Konferens Fritid=Slöjdtid

En konferens om slöjd på barns och ungas villkor – för dig som jobbar med barn och unga i såväl skolan som på fritiden. Konferensen arrangeras av Kultur i Halland – Slöjd i samarbete med Nämnden för hemslöjdsfrågor och Varbergs kommun.


Barn och unga har rätt till kultur, rätt att uttrycka sina åsikter och påverka de beslut som rör dem själva. Men på vilket sätt kan vi erbjuda slöjd som uttrycksmedel? Hur ger vi barn och unga chansen att påverka och vara delaktiga i processer? Hur möjliggör vi slöjd som uttrycksmedel?

Under en heldag får du ta del av det senaste inom området.
 


Fritid = Slöjdtid är en konferens om slöjd på barns och ungas villkor, för dig som jobbar med barn och unga i såväl skolan som på fritiden.

Torsdagen den 6 september 2018, kl. 8.45–15.45
Varbergs teater, Kulturhuset Komedianten
Kostnad: 450 kronor exkl. moms. Fika vid registrering samt eftermiddagskaffe ingår i avgiften. Lunch ingår ej. Konferensspråket är svenska.

Program

  • Barnkonventionen och bästa barnfestivalen? – Åsa Ekman, barnrättsstrateg.
  • Att utforma ett barnbibliotek tillsammans med barn – Barbro Johansson, docent i etnologi vid Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet.
  • Hej Slöjd! – Emma Andersson, Utvecklare i slöjd och konsthantverk för barn och unga, Kultur i Halland – Slöjd.
  • Slöjda med unga – Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent – barn och unga, Region Värmland.
  • Team slöjd – Anna Bauer, Pecka Söderberg och Sofia Åhrman, Allas Ateljé på Konstepidemin, Göteborg.
  • Mer kultur för fler (barn och unga) – Marie Fagerlind, handläggare på Kulturrådet enhet Kultur i skolan och analys, bild och slöjdlärare, fil.mag textilvetenskap, Stockholm.
  • Barnfestivalen i Varberg! – Sofie Brinkmo, Enhetschef/Utvecklare, Kultur- och fritidsförvaltningen, Varbergs kommun.

Läs mer om program och anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Region Hallands webb - sista anmälningsdag är 30 augusti.

Välkomna!