Peter Gropman och Aia Jüdes

Kontrasternas Aia Jüdes

Podden Handgjort är tillbaka med en helt ny säsong! I det första avsnittet möter vi mångsysslaren Aia Jüdes, vi känner igen henne från projekt som Näver say näver och Next level craft där hon lät vogue-dansare möta traditionella slöjdare på Skansen.

I fem färska avsnitt tar återigen programledaren Peter Gropman med lyssnaren till slöjdens härliga universum. Den här säsongen bjuder Handgjort på nära samtal med slöjdprofiler som på något sätt vill bredda slöjdbegreppet.

I det första avsnittet tar vi avstamp i Aia Jüdes vogue-video som hon producerade med hjälp av vogue-dansare och slöjdare i en stuga på Skansen. Syftet var att jobba tvärdisciplinärt.

-Att man mixar hej vilt ifrån olika områden, både inom slöjd- och hantverksvärlden, men även att fläta in inspiration från musik, dans, street art, mode, populärkultur, för att hitta nya spännande uttryck. Den här videon ingick i en utställning som heter Next level craft som riktade sig till barn och unga vuxna för att visa en ny bild av vad slöjd kunde vara, säger Aia Jüdes i podden Handgjort.

Podden Handgjort produceras av Peter Gropman på produktionsbolaget Iris media.

För att lyssna gör så här: ladda ner valfri poddapp på din mobiltelefon; exempelvis Podcaster, Acast eller Spotify. Sök på Handgjort och börja lyssna! Du kan också prenumerera för att få upp nya avsnitt i ditt flöde. Det går också att lyssna via nätet, på Handgjort.libsyn.com Länk till annan webbplats., eller via länkarna här på vår sida.

 

Podcasten Handgjort är en reportagepodd om det handgjorda skapandet i nutiden, med ett getöga i historien. Podden produceras av Peter Gropman, Iris Media, på uppdrag av Nämnden för hemslöjdsfrågor. Välkommen att av dig till redaktionen! handgjort@irismedia.se

Följ podden Handgjort på Instagram, sök på: podden_handgjort