Slöjd håller 2021 - digital temavecka

Slöjd Håller 2021

En digital temavecka 19-28 mars om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala målen för hållbar utveckling. Temaveckan arrangeras i samarbete mellan hemslöjdskonsulenterna i Värmland, Dalarna, Örebro, Västmanland, Uppsala och Gävleborg.

Temaveckan vänder sig till dig som vill lära nytt, prova på och hitta hållbara vägar i din vardag, använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material - med kunskap kan du göra egna val som bidrar till ett hållbart samhälle.

Under veckan, som sammanfaller med WWF Earth Hour, kan du upptäcka den hållbara slöjden i föreläsningar, quiz och via smarta slöjdtips. Samtliga aktiviteter är digitala och du är välkommen att delta oavsett var du bor.

Slöjd Håller-veckan har fokus på FN’s Globala Mål för Hållbar utveckling 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats. och 12: Hållbar konsumtion och produktion Länk till annan webbplats..

Måndag 22 mars kl 16.00 -17.00
Ull – naturens egen superfiber
En digital utbildning för lärare som undervisar i slöjd samt so/no.Föreläsning med frågestund om hållbar konsumtion i allmänhet och ull i synnerhet. Begränsat antal platser. Mer information och anmälan hittar du här.  Länk till annan webbplats.

Tisdag 23 mars kl 18.30-19.30
Slow Fashion – din guide till smart och hållbart mode
En inspirerande föreläsning av Johanna Nilsson om hållbart mode. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter i stället eftertanke, personlig stil och kvalitet.
Anmäl dig här. Länk till annan webbplats.

Torsdag 25 mars kl 17.45-20.00
Föredrag och workshop: Slöjd håller – i skolan
En digital fortbildning för slöjdlärare (fullbokat, väntelista).
Mer information och anmälan hittar du här. Länk till annan webbplats.

Fredag 26 mars
Fårets röda tråd till hållbarhet
Filmat samtal mellan fårägarna Helena Nilsson och Pia Karlsson om fårets röda tråd till hållbarhet. Filmen finns att se t.o.m. 9 april.
Länk till filmen här. Länk till annan webbplats.

Lördag 27 mars kl 13.00-15.30
Föredrag och workshop: e-slöjda din röst för planeten
Fira inför WWF Earth Hour med Maria Yvell, gerillaslöjdare som berättar hur små kollektiva handarbeten kan blir stora politiska budskap och i en workshop e-slöjdar du din röst för planeten i en jordglob. Mer information och anmälan hittar du här. Länk till annan webbplats.

HELA VECKAN
Utmaning: Slöjd håller i mörkret - start 19 mars
Vi utmanar dig att slöjda utan elektricitet under Earth Hour kl 20.30-21.30 lördagen den 27 mars. Dela dina tips samt få inspiration på Facebook och Instagram vad du kan slöjda, @slojdhaller, #slöjdhållerimörkret.

Klimatsmart quiz – måndag 22 mars
Slöjd håller - klimatsmart quiz om slöjd och hållbarhet. Var med och tävla och vinn ett slöjdigt pris. Fakta om slöjd och hållbarhet hittar du på webbplatsen Slöjd Håller Länk till annan webbplats.. Länk till annan webbplats. Lycka till! Här hittar du quizzet. Länk till annan webbplats.

Temaveckan är ett samarbete mellan hemslöjdskonsulenterna i region Dalarna, Gävleborg, Värmland, Västmanland, Uppsala och Örebro.

Slöjd Håller Länk till annan webbplats. är en kunskapsplattform som ger dig kunskaper hur du med dina händer skapar en hållbar framtid.

Globala målen för hållbar utveckling Länk till annan webbplats.