Poddinspelning Lokatt Media

Podcast Hemslöjd Humaniora

Projektet Hemslöjd Humaniora har byggt upp och skapat en ny plattform med nya ingångar för hemslöjd inom området humaniora och humanvetenskap där det handgjorda alltid spelar en roll.

Hemslöjd är otroligt rikt på skäl till varför det ska finnas. Allt för få skäl används och det behövs olika skäl för olika människor. Därför krävs det en så rik mångfald som möjligt. Detta är grundtankarna bakom projektet Hemslöjd Humaniora.

De som förstår hemslöjd på ett sätt kan behöva fler. De som inte förstår hemslöjd nu kan förstå på något annat sätt sen.

Handgjort skapande i olika kontexter

Genom områden som filosofi, idéhistoria, genusvetenskap, sociologi, psykologi skapas nya ingångar där det handgjorda alltid spelar roll. Med egna produktioner, publika samtal, poddar och film samt andras material av liknande värde har ett tillgängligt bibliotek skapats på flera olika plattformar.

Podcast Hemslöjd Humaniora

I projektets podcast finns en lång rad avsnitt med intressanta intervjuer och samtal. Ämnen och deltagare spänner över områden som konst, filosofi, historia och kulturarv. Programledare är bland andra Urban Björstadius och Lars Mogensen. Alla avsnitt finns att lyssna på via plattformen SoundCloud.

Hemslöjd Humaniora på SoundCloud Länk till annan webbplats.

En podcast från Region Jönköpings län, Kultur och utveckling, Hemslöjd med stöd från Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Hemslöjd Humaniora på Facebook Länk till annan webbplats.

Hemslöjd Humaniora på YouTube Länk till annan webbplats.

 

Hemslöjd Humaniora är ett främjandeprojekt för handgjort skapande i förhållande till mänskliga perspektiv som genomförts av Hemslöjd, Region Jönköpings län Länk till annan webbplats. med stöd från Nämnden för hemslöjdsfrågor.