Årets gULLbagge till Annkristin Hult

FÅRfesten i Kil vill genom att tilldela AnnKristin årets gULLbagge lyfta fram vikten av att skapa starka nätverk och förmedla viktig kunskap om ull.

Fårfest i Kil Länk till annan webbplats. delar varje år ut ett pris till en person som gjort insatser för olika områden inom fårområdet. I år är det ullexperten Annkristin Hult som tilldelas gULLbaggen 2023. Motiveringen lyder:

”Annkristin Hult får gULLbaggen Länk till annan webbplats. efter åratal i ullens tjänst. Hon har arbetat med ull och andra textila material i hela sitt liv men hennes stora intresse att arbeta just för ullen väcktes för 12 år sen. Sedan dess har hon sett som sin uppgift att stärka hela kedjan från fårägare, via förädling av ullen till slutkonsumenten. Under många år har Annkristin åkt land och rike kring och predikat om ullens fantastiska egenskaper och inspirerat alla som lyssnat. Annkristin ligger också bakom flera skrifter, nätverk och föreningarna i ullbranschen bland annat skriften ”Om Ull”, Baltic Wool Conference och nu senast Arena Svensk Ull. Hennes senaste projekt är att starta ett nytt och modernt spinneri, Rodens Ullbruk AB Länk till annan webbplats., tillsammans med några vänner. FÅRfesten vill genom att tilldela AnnKristin årets gULLbagge lyfta fram vikten av att skapa starka nätverk och förmedla viktig kunskap om ull!”

Nämnden för hemslöjdsfrågor vill även lyfta det idoga arbete som Annkristin Hult gjort för att samla ihop Ullsverige under sina år som anställd på myndigheten och som ledde fram till bildandet av riksorganisationen Arena Svensk Ull. Vi är mycket glada för att Annkristin och hennes insatser uppmärksammas!

Utdelning av gULLbaggen sker i samband med Fårfesten på Sannerudsskolan i Kil, torsdagen den 2 mars klockan 11.00 (Fårum).