SLÖJD+ 2024

SLÖJD+ riktar sig till dig som är yrkesverksam inom slöjd och kulturhantverk och vill genomföra ett mindre projekt som ska genomföras och redovisas under 2024. Utlysningen är stängd.

 

I utlysningen SLÖJD+ kan du plussa på området slöjd med fördjupning, utveckling, spridning, internationalisering, kuratering eller vad du vill göra - utlysningen är öppen vad gäller innehåll och inriktning.

SLÖJD+ riktar sig till dig som är yrkesverksam inom slöjd och kulturhantverk och vill genomföra ett mindre projekt. Slöjd, i olika former, kan vara din huvudsakliga inkomstkälla eller kombineras med annan verksamhet eller en anställning.

Endast ett fast belopp om 30 000 kr till ett mindre omfattande projekt kan sökas. Projektet ska kunna genomföras inom begränsad tid och ekonomi. I gengäld är projektstödet både enkelt att söka och redovisa.

30 projekt beviljades stöd i årets upplaga av SLÖJD+

Utlysningen är stängd

Datum 2024

  • Ansökningsformuläret var öppet 16 februari - 4 mars kl 14.00
  • Besked om ansökan skickades till alla sökande i slutet av april
  • Beviljade bidrag ska redovisas senast 14 november - formulär för detta kommer publiceras efter sommaren

Kommande utlysningar

Information om kommande utlysningar anslås på www.nfh.se.

Prenumerera gärna på våra nyhetsnotiser för information.

Villkor

  • Det är viktigt att ditt projekt eller fördjupningsstudie inom SLÖJD+ genomförs och redovisas inom angiven tid. Redovisning ska vara inskickad senast 14 november 2024. Redovisningen ska bestå av en skriftlig rapport tillsammans med 5 digitala foton av god kvalitet eller annat dokumentationsmaterial som kan sprida och dela projektets resultat.
  • Projektet måste genomföras huvudsakligen i Sverige och projektägaren ha ett svenskt organisationsnummer
  • Projektägare har skyldighet att meddela om projektets förutsättningar avsevärt förändras under projekttiden.
  • Projektbidraget utbetalas till företaget/organisationen och ska ingå som en intäkt i bokföringen, liksom projektets alla kostnader.
  • Vid information och publicering om projektet både under och efter projekttiden ska det tydligt framgå att Nämnden för hemslöjdsfrågor medverkat vid finansieringen av projektet.
  • Om hela projektbidraget inte använts ska resterande belopp återbetalas.

 

Ansökningar är offentliga allmänna handlingar

Som myndighet omfattas Nämnden för hemslöjdsfrågor av offentlighetsprincipen. Det innebär att alla ansökningar om bidrag som inkommer till oss är allmänna handlingar. En allmän handling blir offentlig allmän handling om den inte skyddas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Om du avser att söka bidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor ska du vara medveten om att vi inte kan sekretessbelägga din ansökan och den kan därför komma att lämnas ut till den som begär det.

Läs här om hur vi behandlar personuppgifter