Julia Boström och Camilla Bäcklund Johansson, Stationen i Svenshögen. Foto: Peter Gropman

Julia Boström och Camilla Bäcklund Johansson, Stationen i Svenshögen. Foto: Peter Gropman

Handgjort - Slöjdens rum och platser

Nu är podden Handgjort tillbaka! Under våren kommer vi att släppa sex avsnitt totalt och det kommer bland annat handla om skogen, slöjdforskning, slöjden i skolan, hälsa och slöjd och hur man fångar ett immateriellt världsarv i text på internet. I premiäravsnittet tar vi Bohusbanan till Svenshögen där det gamla stationshuset har fått ett nytt liv.

Handgjort besöker Svenshögens stationshus som fått nytt liv tack vare föreningen Stationen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här ryms konst, performance och slöjd under samma tak. Stationen vill genom sina slöjdjuntor erbjuda en plats och ett sammanhang där slöjden får växa. Svenshögen håller sina kurser inomhus eller i stationsparken där tågen passerar mellan Göteborg och Uddevalla.

Staden Malmös hemslöjdsförening

Staden Malmös hemslöjdsförening

Vi gör även ett nedslag i Malmö där Staden Malmös hemslöjdsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har en mer ambulerande tillvaro och kan dyka upp lite här och var. Vad har platsen för betydelse när man arrangerar slöjd och hur når man ut? Har den traditionella anslagstavlan spelat ut sin roll?

Vi tar även ett snack med Heléne Wallin, handläggare på Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Reporter och programledare: Peter Gropman.

Handgjort produceras av Iris media Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på uppdrag av Nämnden för hemslöjdsfrågor.