En vecka om pengar

Välkommen på lunchföreläsningar 17-21 april! En vecka om pengar riktar sig till slöjdföretagare och andra intresserade och är en del i Nämnden för hemslöjdsfrågors satsning på ökat fokus på att vara yrkesverksam inom slöjd.

Program

Måndag 17 april: Var finns pengarna?
Mia Lindgren berättar om olika former av finansiering för slöjdare och kulturskapare så som stipendier, projekt- och utvecklingsmedel. Du får exempel på finansiärer och bidragsgivare och tips på hur du skriver en bra ansökan.

Tisdag 18 april: Vad kostar det?
Att sätta pris - behöver det vara så himla svårt? Mia Lindgren berättar om olika prissättningsmodeller och hur du kan tänka när du sätter pris på dina tjänster och produkter.

Onsdag 19 april: Konstnärsnämndens bidrag och stipendier
Louise Dahlgren berättar om Konstnärsnämndens Länk till annan webbplats. olika bidrag och stipendier, hur du söker och hur urvalet går till.

Torsdag 20 april: Hur fungerar MU-avtalet?
Anna Eineborg från Kulturrådet Länk till annan webbplats. beskriver när och var MU-avtalet tillämpas och hur det reglerar rätten till ekonomisk ersättning vid visning av verk och medverkan vid utställningar.

Fredag 21 april: Affärsmodeller
Mia Lindgren pratar om olika typer av affärsmodeller - digitala, fysiska och cirkulära - och beskriver den bredare försörjningspaletten och att jobba inom en konstnärlig företagslogik.