Heart of the matter – Matter of the heart

Gerillaslöjdsfestivalen är tillbaka med ett nytt gemensamhetsverk - visa ditt hjärtas mening och berätta vad du tycker är viktigt. Var med och skapa ett gemensamt hjärta - för varje ruta bultar hjärtat allt högre!

Heart of the matter – Matter of the heart är ett textilt gemensamhetsverk i form av ett hjärta. Alla deltagare gör en ruta, eller flera i valfri textil teknik – brodera, virka, väv eller sticka din ruta och formulera ett budskap. Hur du väljer att formulera dig är valfritt, det kan vara med text, färg eller bilder. Rutorna samlas in fram till den 31 maj 2024. Läs mer Länk till annan webbplats. på Gerillaslöjdfestivalens webb!

Projekt I samtal med Betsy Greer 2023Förstora bilden

Betsy Greer 2023

I samtal med Betsy Greer

I samband med starten av Heart of the matter - Matter of the heart bjöd Gerillaslöjdsfestivalen in till en helg där den amerikanska craftivisten och teoretikern Betsy Greer gästade en av dagarna och höll en föreläsning om craftivism, om olika sätt att förändra världen med händerna och hur hon varit med och format rörelsen sedan hon myntade begreppet 2003.

 

Projektet I samtal med Betsy Greer genomfördes med stöd från Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Gerillaslöjdsfestivalen Länk till annan webbplats. är sedan 2019 en förening med medlemmar och en styrelse som arbetar för att bredda gerillaslöjdsbegreppet och öka användandet av gerillaslöjden som metod för att uttrycka sina åsikter. Föreningen är öppen för alla!

@gerillaslojdsfestivalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.